Різниця між historic та historical

Різниця між historic та historical

Англійські прикметники historic та historical перекладаються на українську однаково (історичний), проте означають вони трохи різні речі.

По суті, historic та historical є варіаціями одного і того ж слова. Спочатку ці прикметники вживалися як взаємозамінні, але з часом, за чотириста років використання, вони отримали різні значення.

Різниця між historic та historical

Historic означає щось важливе чи впливове. Прикметник historic часто вживається з такими іменниками, як agreement, battle, day, event, occasion, opportunity, та іншими.

Historical просто вказує, що якась подія чи предмет має відношення до минулого, до певного періоду в історії. Прикметник historical часто вживається з такими іменниками, як artifact, data, document, drama, context, novel, photo, significance, та іншими.

Тож, коли ми говоримо It’s a historic event, ми вказуємо, що це дуже важлива подія, коли ж говоримо It’s a historical event, ми вказуємо, що ця подія відбулася у минулому.

Приклади речень з historic:

It was a historic day in the life of our nation. — Це був історичний день у житті нашого народу.
We can’t miss this historic opportunity. — Ми не можемо упустити цю історичну можливість.
He is regarded as a hero for his role in this historic battle. — Його вважають героєм за його роль у цій історичній битві.

Приклади речень з historical:

Her father writes historical novels. — Її батько пише історичні романи.
Their main aim was to search for historical artifacts and treasures. — Їхньою основною метою був пошук історичних артефактів і скарбів.
There are several rare historical photos in his collection. — У його колекції є кілька рідкісних історичних фотографій.

Поділитись публікацією: